Viltsu
Ylläpitäjä

Käyttäjän Viltsu kuva

Viestejä: 693
Paikkakunta:
 Helsinki / Jätkäsaari

26.6.: Blitzortung paikannuskartat nyt myös FLC:ssä!

#1   Lähetetty Keskiviikkona, 26. Kesäkuuta 2013 klo 15:29:15

Otsikkokin kertoo jo paljon! Finnish Lightning Center on liittynyt kuluvana keväänä osaksi laajaa, harrastajavoimin toimivaa, Blitzortung -salamapaikannusverkostoa!

Osallistumme verkoston toimintaan toistaiseksi yhdellä, Espoon Suurpeltoon sijoitetulla, havaintoasemalla. FLC:n havaintoasema on yksi Suomen reilusta kahdestakymmenestä asemasta. Koko Euroopassa asemia on muutamia satoja. Sen ohella, että tuotamme havaintodataa verkostolle, saamme vastineeksi laadukasta paikannustietoa salamoinnista, ympäri Euroopan.

Näin ollen voimme tuottaa näkyville entistäkin parempia ja tarkempia paikannuskarttoja! Nyt aluksi tuotamme Blitzortung -verkoston datan pohjalta yhtätoista karttakuvaa. Yksi koko Euroopan kattavan, rajatumpi Skandinaviasta sekä erikseen vielä Baltiasta. Näiden lisäksi tuotamme koko Suomen kattavan kartan, sekä joukon tarkempia, rajatumpia karttoja Suomesta. Etelä- ja Pohjois-Suomen ohella erikseen kartat löytyvät niin Lounais- ja Kaakkois-Suomesta kuin Länsi- ja Itä-Suomesta. Näiden ohella erikoisuuta on Uudenmaan kartta!

Kartat löytyvät osoitteesta: www.flcenter.net/blitzortung.html

Ja kaikki Blitzortung kartat päivittyvät näin kesällä minuutin välein!

PS. vanhoihin Ukkostutka ja Ukkostutka2 -karttoihin nähden nämä Blitzortung -kartat ovat huippua! Oikeilla alueilla, eli siellä missä havaintoasemia on paljon, karttojen tarkkuus on todella hyvä. Keskimäärin yhteen paikannukseen osallistuu vähintään kymmenen asemaa ja paikannuksen tarkkuus on muutamia kilometerejä!

Ville Heimonen
Finnish Lightning Center - Ylläpito