leiwo
Käyttäjän leiwo kuva

Viestejä: 704
Paikkakunta:
 Helsinki, Taka-Töölö

Finland

Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#1   Lähetetty Tiistaina, 9. Elokuuta 2016 klo 23:34:29

Olen tässä jo pari iltaa pohdiskellut tätä omaa, jo itseasiassa melko pitkään kestänyttä harrastustani eli myrskybongausta kaikissa eri muodoissa. Kesällä ukkosia, syksyllä ja talvella myrskyjä, ja keväällä vaikka vuoden ensimmäisiä raekuuroja huhtikuisena iltapäivänä. Ihan mitä vaan siis.

Kun olet säästä ja ilmiöistä kiinnostunut, se harvemmin jää ympärillä olevilta ihmisiltä huomaamatta. Kyseessä voi olla lähimmäiset, sukulaiset, ystävät tai työympäristö. Oletko kohdannut ihmettelyä kun olet avautunut jollekkin harrastuksestasi?

Oma kokemus on seuraavanlainen : Lähipiiri tietää tasan tarkkaan harrastukseni jo monen vuoden takaa. Silti välillä kun vaikka kesämökin saunasta joutuu lähtemään chaselle on ihmetys suuri. Ei sitä sanota ääneen mutta ilmeet kertovat paljon.
Ystäväni eivät ole kovin perillä tästä MB harrastuksesta enkä siitä liiemmin ole viitsinyt mainostakkaan. Lähinnä tieto on sitä tasoa että kaverit kyselee tulevan viikonlopun grillaus/kaljankittaus säätä hymyssä suin. Iänikuinen kysymys ; Foreca vai FMI on myös vakio kysymys. Joku ehkä innostuu sitten pienessä maistissa kyselemään näitä "Kiertääkö ukkonen järven kysymyksiä" joihin sitten vastaan mitä vastaan, jos vastaan. Ehkä käännänkin mielummin keskustelun vaikka johonkin ihan muuhun.
No entäs työyhteisö ? Sieltä on löytynyt muutama samasta aiheesta kiinnostunut joiden kanssa on päässyt jopa ihan samalle aaltopituudelle. Duunissa todella moni on tietoinen tästä MB harrastuksestani. Se jaksaa sitten herättää aina keskustelua Hymyilee . Suurin osa kuittaa mitä kuittaa pienin hihittelyin, toiset kyselee ensin muka vakavissaan kunnes keskustelu kääntyy johonkin ihan muualle. Huom. En ota nokkiini Nauraa

Kerroppa sinä omasta tilanteestasi. Tämä aihe varmaan jaksaa puhuttaa, nyt kun kausi jo kääntymässä ehtoon puolelle.

Hiltune
Käyttäjän Hiltune kuva

Viestejä: 342
Paikkakunta:
 Helsinki

Finland

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#2   Lähetetty Keskiviikkona, 10. Elokuuta 2016 klo 11:20:13

Meillä nykyään perhe ymmärtää tätä hommaa ja intohimoa jo melko hyvin, ja olen saanut jopa lähipiiriä innostumaan ukkosista. Kaverit eivät ole niin kiinnostuneita, ja pitkään tätä harrastettiinkin melko yksin. Joskus aiemmin tuli ongelmia kun parhaaseen ukkosaikaan oli liian paljon kaikkea muuta menoa, mutta nykyään olen tehnyt kaikille selväksi, että jos hyviä ukkospäiviä on näköpiirissä, pyritään olosuhteet järjestämään niin, että chaselle lähtö onnistuisi (ellei ole esim. töitä tai muuta pakollista). Tämä tuntuu olevan kaikille ihan ok. Eikä se kausi kestä täällä kuin pienen osan vuodesta. Talvella voin sitten joustaa 8 kuukauden ajan kaikkien muiden menoissa =)

Olen huomannut, että tässä harrastuksessa ei saa ollenkaan miettiä sitä mitä muut tästä ajattelevat (eikä pitäisi missään muussakaan harrastuksessa). On kuitenkin vain yksi elämä käytettävissä. Jos hyviä ukkoskelejä on esimerkiksi heinäkuussa näkyvissä, pyrin välttämään menemistä mökille, missä on puoli sukua paikalla koska näiltä mökeiltä on huomattavasti hankalampi lähteä kesken kaiken ukkosten perään. Parempi vaikka pitää tukikohtaa kotona tai jossain kohdealueen motellissa ja nauttia ukkoset kaikessa rauhassa. Nyrkkisääntö numero 1 tässä asiassa on se, että pyri karsimaan kaikki turhat menot ja kissanristiäiset ja kaikki muu häiritsevä ukkoskaudelta pois. 

Tänä kesänä tyttöystävä oli mukana chasella enkä olisi meinannut saada sitä kotiin kun nähtiin pelkkää mössöä ja hän olisi halunnut nähdä enemmän. Tähän harrastukseen yhdistyy myös matkailu mukavalla tavalla, koska parhaimmassa tapauksessa ukkosten perässä tulee mentyä sellaisiin paikkoihin joihin ei muuten tulisi mentyä. Tämä on myös yksi asia miksi perheenjäsenet tykkäävät tien päälle lähtemisestä. Vielä kun saisi tulevaisuudessa yhdistettyä chasetuksen Euroopassa matkailuun niin sitten olisi hyvä.

Aion laittaa tämän harrastuksen myös cv:hen, koska uskon, että tämä on yksi harrastus mikä erottaa muusta hakijamassasta. Saa nähdä miten käy!

juzzi
Käyttäjän juzzi kuva

Viestejä: 1583
Paikkakunta:
 Kuopio, Karttula

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#3   Lähetetty Keskiviikkona, 10. Elokuuta 2016 klo 15:29:21

Komppaan täysin Leiwoa. Vain kaikkein lähin piiri on täysin tietoinen tästä harrastuksesta, muut tuttavat ja kaverukset ovat vähän perillä tai unohtaneet asian. Jos illanistujaisissa kaverini käyvät tietokoneellani, niin selaimen suosikkipalkin täyttäneet "GFS" "Wetterzentrale" "Wetter3" "Wunderground" "SAT24" jne. aiheuttavat joko liudan kysymyksiä joihin on heti hankala vastata tai sitten he eivät viitsi mainita mitään.

Suurin osa ajattelee, että tykkään vain kuvata ukkosia muun kuvaamisen ohessa ja että osaan ennustaa säätä kumpupilvistä.

Ympäristön parempi tietoisuus harrastuksesta antaisi kyllä paremmin ymmärystä, jos perun edellispäivänä seuraavan päivän menon ukkosten takia. Tänä kesänä olen joutunut uhraamaan paljon viikonloppuja myrskybongauksen parista. Joka kesä on tiettyjä asioita joita pitää hoitaa ja on totuttu tekemään. Tänä kesänä minulla ei ole kesälomaa ollenkaan ja näiden tehtävien ryöpytys on suistanut valtavasti aikaa koko harrastukselta.

Ihmisille pitäisi luoda ymmärrys, että myrskybongaus on harrastus siinä missä jalkapallokin. Se vie aikaa, rahaa, voimia ja sen takia voidaan joutua jättämään tärkeitäkin tilaisuuksia väliin. Tämän kesän johdosta olenkin päättänyt alkaa hieman "mainostamaan" harrastustani. Ehkä grillatessa alankin muistelemaan chasereissua kalareissun sijaan. Muut eivät myrskybongaile, mutta eivät sen pahemmin kalastelekaan. Lisäksi pitäisi painattaa sopivan hillitty myrskybongausaiheinen paita.

Säkenöivillä salamoilla koristellut kännykän suojakuoret olisivat myös ihan jees Cool

Hyvä sää on makuasia Vinkkaa
- kuvia ja chase-kertomuksia: Myrskyn Silmässä

emboolia
Käyttäjän emboolia kuva

Viestejä: 237
Paikkakunta:
 etelä-savo

Finland

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#4   Lähetetty Perjantaina, 19. Elokuuta 2016 klo 22:17:01

Inhottavimmat kommentit edellisessä työpaikassa olivat "haluatko että joku kuolee, sitäkö sinä haluat"?? Lähipiiri kyllä tietää ja nykyisessä työssä ei ihmetellä jos singahdan pihalle kesken kaiken!

Mariahelena
Käyttäjän Mariahelena kuva

Viestejä: 240
Paikkakunta:
 Juupajoki

Finland

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#5   Lähetetty Lauantaina, 20. Elokuuta 2016 klo 00:04:19

No johan nyt... Ompas tää jo uus juttu mulle että ukkosbongaus lasketaan kamalaksi harrastukseksi.. Nauraa Mä tiedän paljon muita asioita joista voisi lähipiiri ja muut ihmiset kattoa kieroon mutta ukonilmojen kyttääminen...

Oikeesti... En halua kaikkea kertoa mutta mun pitäs saaha sitten ympäristöstä TUPLANA ikävää suhtautumista Nauraa tai oikeastaan triplana kun menen jahtaamaan ukkosia.. ne on ukkosien jahtaus, Sporttisen auton omistaminen ja.... kolmatta en kerro. Nauraa

Where´s KABOOM?? There was supposed to be ears shattering KABOOM!!! Now i am so disappointed!!! disappointed indeed!!

Calendula Tremula
Käyttäjän Calendula Tremula kuva

Viestejä: 4
Paikkakunta:
 Myrskylä

Finland

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#6   Lähetetty Keskiviikkona, 24. Elokuuta 2016 klo 19:01:46

Omassa tuttavapiirissä (läheisimmät mukaan lukien) ei uskalla paljon enää ”intoilla” rajuilmoista. Tulee sen verran kitkeriä kommentteja ukonilmoja vastaan. Salamat rikkovat sähkölaitteet ja sytyttävät talot palamaan, myrskyt kaatavat puut talon päälle. Parasta siis pysyä hiljaa ja nauttia asiasta enimmäkseen yksin. Ukkosia kuitenkin on eikä minun tai kenenkään toivomukset niiden suuntaa muuta. Pikemmin päinvastoin... Viimeksi joku heitti, että "pidä ne vaan siellä, meille niiden ei tarvitse tulla".

aberrational
Käyttäjän aberrational kuva

Viestejä: 221
Paikkakunta:
 Joutsa

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#7   Lähetetty Lauantaina, 7. Tammikuuta 2017 klo 12:02:26

Mun myrskybongausharrastus on ollu pari-kolme viimeisintä vuotta lähes täysin katkolla. Syitä tähän on kolme. Ensimmäinen syy täyttää kohta 5v. Ensimmäisen synnyttyä kävin vielä bongailemassa olosuhteiden ollessa kohdillaan - kerran jopa niinkin että oli 1,5v napero mukana. Viihtyi muuten yllättävän hyvin. Puoliso ymmärtää harrastusta ihan kohtalaisesti, kunhan se ei vie kovin montaa päivää vuodessa, eikä lisäksi sotke muita suunnitelmia. Toisen ja kolmannen syyn myötä (2 v ja 1v tällä hetkellä) vain kaikkein äärimmäisimmät olosuhteet houkuttelevat tien päälle asti. Niinpä viime kesänä olisi ollut heinäkuun ekana viikonloppuna chase, paitsi että oma paintball -tapahtuma oli samaan aikaan, joten sekin tilaisuus meni.

Lähipiiriltä on löytynyt ymmärrystä harrastusta kohtaan kuitenkin ihan mukavasti ja kaverejakin se on ajoittain kiinnostanut siinä määrin, että mukaan lähtöäkin on välillä ehdoteltu. Kertaakaan ei kuitenkaan ole ainakaan vielä ollut kavereja kyydissä asti.

Paljolti kai riippuu siitä, millaisen kuvan harrastuksesta luo sukulaisille, tuttaville ja kavereille, että minkälaisen vastaanoton sille saa.

Paitasuunnitelmista puheenollen, olisi tuossa yksi luonnosteltuna ja voisin tehdä siitä esittelykelpoisen vedoksen, jos kiinnostuneita löytyy. Paidassa on etupuolella kuuden tai yhdeksän ruudun sarjakuva ( riippuen siitä, kumpi lopulta näyttää paremmalta sisältöineen ja asetteluineen) neliön muotoisiin ruutuihin tyyliteltynä ja selässä riskiarvio harrastuksen sekä myrskyjen vaarallisuudesta saatavilla olevan tiedon pohjalta todennäköisyysperusteisesti esitettynä.

Tornado Alert! -Suomalainen korttipeli myrskybongauksesta - suomalaisten myrskybongarien kuvaamilla taustoilla.
--------------------------------------

-Myrskybongausta jo vuodesta 2009-

--------------------------------------

leiwo
Käyttäjän leiwo kuva

Viestejä: 704
Paikkakunta:
 Helsinki, Taka-Töölö

Finland

Vs: Ympäristön suhtautuminen harrastukseesi

#8   Lähetetty Keskiviikkona, 11. Tammikuuta 2017 klo 16:55:49

Vähän sama story minulla myös kuin sinulla aberrational , kovin vähille on jääneet chaset viime vuosina. Yksi syy on lapset. Viime kesänä tein ensimmäisen chasen reilu 3v kanssa ja meni itseasiassa hyvin kun vaan muisti hokea että määränpäässä saat jäätelöä. Ajantaju kun ei ole vielä ihan kehittynyt tuon ikäisellä, niin ihan ok meni siis. Riksuun ajettiin. Petekin oli mukana Nauraa . Ensi kesänä menee varmaan vielä paremmin. Aivan varmasti. Ollaan jo vähän puhuttu chasetuksesta ja katseltu videoita tubesta. Nuoremman kanssa joutuu vielä odottelemaan.

Olen siis tyytynyt lähichasetukseen. Muutama hittikin on tullut . Viime kesänä ajoin Espoolaisesta lähiöstä toiseen ja sain pari lähiosumaa Nauraa . Toki onhan viime kesät olleet ainakin täällä ihan etelässä täyttä kuraa, eipä tässä nyt paljoa ole missannutkaan. Ensi kesää odotellessa .