Tracer Technologyn valmistama TS-6030 EHPSC on 1/3" CCD-kamera. Laite on varustettu kolmellakymmenellä IR-ledillä, jotka syttyvät valaistuksen mukaan automaattisesti. Täten kamera toimii myös pimeässä ja näyttää mustavalkoisen kuvan jopa 40-metrin etäisyydeltä. Laite on myös vesitiivis aina 30-metrin syvyyteen saakka. TS-6030 on siis videokamera, pääasiassa valvontakameraksi tarkoitettu, mutta soveltuu hyvin myös tähän tarkoitukseen. Videokuvaa emme ainakaan toistaiseksi FLC:n palvelimen pienestä yhteysnopeudesta johtuen pysty hyödyntämään, mutta tihein välein päivittyvä still-kuva onnistuu.

Kuvankaappauksen hoitaa ilmaisohjelma nimeltänsä Yet Another Webcam Software (Yawcam), joka on ollut kehityksen alla jo useita vuosia. Yawcamin kehityksen pääperusteina ovat olleet yksinkertaisuus ja kaikkien yleisimpien ominaisuuksien sisällyttäminen ohjelmaan. Ohjelman käyttöliittymä on myös mahdollista kääntää eri kielille erillisten käännöstiedostojen avulla.

Lisätietoja löydät vaikkapa näiltä sivuilta:

> Tracer Technology - Kameran valmistajan kotisivut.
> Yet Another Webcam Software - Kuvan kaappaukseen käyttämämme ohjelma.
> Aseko Oy - Aseko Oy on mm. TS-6030 -kameran jälleenmyyjä.

Ohjeet

Kameran kuva päivittyy automaattisesti viiden minuutin välein. Kuva päivittyy ilman, että koko sivua tarvitsee erikseen päivittää. Aika, joka seuraavaan päivitykseen on jäljellä, näkyy koko ajan selaimesi tilarvillä (ikkunan alalaita).